Gemeente Holsbeek

07/05 - 20.03u - UPDATE CORONAVIRUS - Een mondkapje voor elke inwoner van Holsbeek

Gepubliceerd op  do 07 mei 2020
De gemeente Holsbeek bezorgt aan al haar inwoners vanaf 12 jaar een gratis herbruikbaar stoffen mondkapje

Volgende week (week van 11 mei) valt al voor elke jongere geboren in 2002 tot 2008 een mondkapje in de bus, zodat elke scholier er een heeft wanneer vanaf 15 mei de scholen heropenen. Voor de jeugd vanaf 12 jaar is een mondkapje op de middelbare school immers verplicht.

Wie met het openbaar vervoer gaat werken, kan ook al een mondkapje vragen bij de gemeente. Zend daarvoor een mailtje aan speelplein@holsbeek.be met een bewijs (kopie van abonnement of attest van de werkgever). We bezorgen dan zo snel mogelijk een mondkapje in je brievenbus.

Aan elke inwoner van Holsbeek vanaf 12 jaar bezorgen we vanaf 21 mei een herbruikbaar mondkapje. De gemeente koos hiervoor bewust voor mondkapjes van Europese productie, die volledig voldoen aan de specificaties van de FOD Volksgezondheid. Samen met het mondkapje voor elke inwoner, bezorgen we ook de eerste filter om in het mondkapje te plaatsen.

In een volgende zending mag iedereen nog een mondkapje en een filter verwachten, beiden besteld door de Federale overheid. Zodra deze bij de gemeente geleverd worden, zullen we ook deze aan alle inwoners bezorgen.

Raadpleeg https://www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/ voor specifieke info vanuit FOD Volksgezondheid en het Crisiscentrum.

Aanbevelingen en de meest actuele info over het coronavirus vind je op de informatiekanalen van de FOD Volksgezondheid

Meer info via www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14 689.