Gemeente Holsbeek

07/10 - 13.50u UPDATE CORONAVIRUS - Mondmaskerplicht Vlaams-Brabant

Gepubliceerd op  wo 07 okt 2020
Gouverneur voert uniforme verplichting in om een mondmasker te dragen op een aantal evenementen en publieke plaatsen.

Tot voor kort was het in heel België verplicht om een mondneusmasker te dragen op alle markten, kermissen en bij een heel aantal evenementen.
In het meest recente ministerieel besluit van 25 september 2020 werd dit aangepast, en werd het opleggen van deze mondmaskerplicht overgelaten aan de lokale besturen.
Uit de praktijk blijkt dit vaak voor verwarrende situaties zorgt, terwijl de COVID-19 besmettingscijfers in Vlaams-Brabant blijven stijgen.

Om meer duidelijkheid en uniformiteit te bieden, bepaalt de gouverneur nu voor het volledige grondgebied van Vlaams-Brabant een aantal publieke plaatsen en evenementen waar het zoals voorheen verplicht is een mondmasker te dragen.
Concreet gaat het ondermeer om openbare gebouwen, markten en kermissen, toeschouwers bij sportwedstrijden en begraafplaatsen tijdens de Allerheilighenperiode (van 24/10 t.e.m. 8/11).
Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Sinds 14 augustus 2020 was het in heel Vlaams-Brabant al verplicht steeds een mondneusmasker bij zich te hebben. Deze verplichting blijft vanzelfsprekend gelden en wordt opnieuw opgenomen in het besluit van de gouverneur.
Het besluit gaat in op 6 oktober en werd trouwens ook in een aantal andere provincies uitgevaardigd.

Raadpleeg hier het politiebesluit van de Provinciegouverneur Vlaams-Brabant.

Meer info via www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14 689.