Gemeente Holsbeek

08/11 - 14.35u UPDATE CORONAVIRUS - Gouverneur vaardigt nieuw besluit uit voor huis aan huis-activiteiten en take away eetfestijnen

Gepubliceerd op  zo 08 nov 2020
Vervanging van het politiebesluit van 29 oktober 2020

De gouverneur van Vlaams Brabant vaardigde op 4 november een nieuw besluit uit met betrekking tot huis-aan-huis activiteiten en activiteiten georganiseerd door verenigingen om geld in het laatje te brengen (‘take away’ of levering). Elke activiteit die inhoudt dat men deur-aan-deur gaat, is verboden. Zowel voor commerciële als voor ludieke activiteiten.

Verenigingen die een occasionele verkoop organiseren van goederen, moeten voor de eventuele bereiding en afhaling van deze goederen volgens de bestaande sectorprotocollen werken (voor etenswaren impliceert dit onder meer dat het ganse proces moet worden begeleid en uitgevoerd door een professionele traiteur/cateraar/restaurateur).

Indien er niet wordt geleverd, werkt de vereniging via een afhaalpunt georganiseerd of goedgekeurd en gecontroleerd door de lokale overheid of een winkel, met naleving van de minimale regels zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020.

Hetzelfde besluit herhaalt ook de reeds eerder door de gouverneur ingevoerde mondmaskerplicht. Het is voor alle personen boven de 12 jaar steeds verplicht om een mondmasker te dragen in publiek toegankelijke gebouwen, op markten, in de recyclageparken en op alle begraafplaatsen tot en met 8 november.

Uiteraard moeten ook de federale maatregelen – zoals het samenscholingsverbod van maximum 4 personen – steeds gerespecteerd worden.

Meer info via www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14 689.