Gemeente Holsbeek

09/06 - 14.28u - UPDATE CORONAVIRUS - COVID-19: Opheffing bijkomende coronamaatregelen door gouverneur

Gepubliceerd op  wo 09 jun 2021
Voor het hele grondgebied van Vlaams-Brabant

Op 4 november 2020 vaardigde de gouverneur een politiebesluit uit met aanvullende maatregelen in strijd tegen het coronavirus. Dit was toen noodzakelijk omwille van de hoge besmettingsgraad in Vlaams-Brabant en de nood aan een eenvormig en duidelijk coronabeleid in de hele provincie.

Vandaag evolueren de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames snel in de goede richting, mede door de succesvolle uitrol van de vaccinatiecampagne.
Daarom besliste het Overlegcomité om vanaf 9 juni een nieuwe fase van het zomerplan in werking te laten treden, met heel wat versoepelingen die werden opgenomen in een nieuw ministerieel besluit.

Sommige maatregelen van het politiebesluit van 4 november 2020 zijn ondertussen opgenomen in het nieuwe ministerieel besluit, terwijl andere niet meer gelden omwille van de versoepelingen.

Daarom heft de provinciegouverneur dit politiebesluit op en gelden er vanaf vandaag geen specifieke bijkomende coronamaatregelen meer in Vlaams-Brabant. Enkel de algemene maatregelen die van toepassing zijn in het hele land blijven van kracht.

Blijf de basisregels volgen

  • Was je handen regelmatig.
  • Draag een mondmasker.
  • Hou 1,5 meter afstand.
  • Doe je activiteiten liefst buiten.
  • Werk thuis.
  • Verlucht binnenruimtes.

Wat doet de gemeente Holsbeek?

Het college van burgemeester en schepenen en de gemeentediensten volgen alle communicatie vanuit de federale en Vlaamse diensten voortdurend op.

We nemen alle nodige maatregelen voor de verschillende diensten van gemeente en OCMW (thuiszorgdiensten, scholen,…), volgen de situatie op de voet en staan in nauw contact met alle betrokkenen (WZC, huisartsenkring, verenigingen,...).

Wij volgen de richtlijnen van de Federale overheid, de Gouverneur, de FOD Volksgezondheid, het Departement Onderwijs en de Vlaamse overheidsdienst Welzijn.

We antwoorden zo snel en accuraat mogelijk op alle vragen van organisatoren van evenementen.

Aanbevelingen en de meest actuele info vind je op de informatiekanalen van de FOD Volksgezondheid

Meer info via www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14 689.