Gemeente Holsbeek

10.000ste prik gezet in vaccinatiecentrum Sportoase de Toren in Rotselaar

Gepubliceerd op  wo 05 mei 2021
Op woensdagochtend 5 mei ontving de 10.000ste persoon een prik met het coronavaccin.

In de bloemetjes gezet

Het is Gerda Vanparijs uit Holsbeek die zich de 10.000ste gelukkige mag noemen die in vaccinatiecentrum Sportoase de Toren in Rotselaar gevaccineerd werd. Tegelijkertijd werden er in Vlaanderen voor het eerst 100.000 prikken op één dag gezet.
Ter gelegenheid van deze mijlpaal was ook Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, samen met de drie burgemeesters aanwezig om Gerda feestelijk in de bloemen te zetten.

Hoge vaccinatiegraad

In totaal kregen al 40% van de 18-plussers uit Holsbeek, Rotselaar en Tremelo hun eerste vaccin in het vaccinatiecentrum Rotselaar. Voor de groep 65-plussers werd zelfs een vaccinatiegraad van 98% behaald, ruimschoots boven het streefdoel van 70%. 
Hiermee staat het vaccinatiecentrum in de top 5 van Vlaams-Brabant.

Ontving je ook al jouw uitnodiging? Vergeet dan niet om de voorgestelde datum te bevestigen, verplaatsen of eventueel te annuleren.
Als je niet bevestigt, word je achteraan de rij geplaatst om toch nog een vaccin te krijgen.
Weiger je expliciet je vaccinatie? Dan ontvang je conform de wet op de privacy geen nieuwe uitnodiging.

Foto: Gerda Vanparijs kreeg niet alleen de 10.000ste prik in vaccinatiecentrum Rotselaar toegediend, maar ook bloemen overhandigd door Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid.

Vraag over het vaccinatiecentrum? Veelgestelde vragen vind je op www.vaccinatierotselaar.be. Je kan ook terecht op het nummer van het callcenter 016 15 12 12 (op werkdagen tussen 9 en 16 uur) of op het e-mailadres info@vaccinatierotselaar.be. Vragen over de vaccinatiecampagne? Neem een kijkje op www.laatjevaccineren.be of bel naar het gratis infonummer 1700.