Gemeente Holsbeek

17/03 - 21.39u UPDATE CORONAVIRUS - Gemeente Holsbeek lanceert Holsbeek Helpt

Gepubliceerd op  di 17 mrt 2020
Centraal platform voor vrijwilligershulp

Om iedereen zo goed mogelijk te helpen in deze tijden van het coronavirus en bijhorende maatregelen, heeft de gemeente het centraal platform "Holsbeek Helpt" opgestart.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, heeft de gemeente het centraal platform Holsbeek Helpt opgestart. Zo kan de gemeente de vraag en het aanbod op elkaar afstemmen om zo voor zoveel mogelijk mensen iets te betekenen. In deze tijden is een solidair gebaar heel veel waard.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers …

Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel?
De gemeente Holsbeek heeft de krachten gebundeld met het OCMW, in samenwerking met Give A Day.
Voor mekaar zorgen, zo gaan we er geraken. De komende dagen en weken zullen we veel helpende handen nodig hebben.
Bedankt alvast voor je inzet! 

Hoe kan ik bijdragen als vrijwilliger?

Op https://www.impactdays.be/holsbeekhelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Dat kan ook telefonisch op het nummer 016 31 42 70 of via holsbeek.helpt@holsbeek.be. Medewerkers van de gemeente brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn.

Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten.

Inwoners die in hun buurt mensen willen helpen, kunnen bij "downloads" een kaartje downloaden om bij buren in de bus te steken.
Probeer zeker ook contact te maken met je buren die misschien geen internet hebben.
Vraag hen gerust of je hun gegevens aan de gemeente of het OCMW mag doorgeven.

GA NAAR HET PLATFORM HOLSBEEK HELPT

Aanbevelingen en de meest actuele info vind je op de informatiekanalen van de FOD Volksgezondheid

Meer info via www.info-coronavirus.be of op het gratis info-nummer 0800 14 689.