Gemeente Holsbeek

Startavond Ronde Tafel van het Klimaat - 22 mei 2019

Kom naar de startavond van onze Ronde Tafel van het Klimaat!

Vind je dat we in onze gemeente goed bezig zijn omtrent het klimaat of ben je daar niet zo zeker van?
Ligt de oplossing volgens jou bij de overheid of kunnen we als gewone burger een verschil maken?
Barst je van ideeën maar heb je geen tijd om ze alleen in de wereld te zetten?
Wil je wel iets doen maar weet je niet waar je kan starten?

Maak een verschil! Kom naar de opstart van de Ronde Tafel van het Klimaat van Holsbeek en laat je stem horen, laat je inspireren en zet mee de richting uit.

Praktisch

Wanneer

Woensdag 22 mei, ontvangst vanaf 19.30u, start om 20u (einde om 22u).

Waar

Parochiezaal Sint-Maurus Holsbeek-Dorp, Sint-Maurusstraat 5

Inschrijven

Altijd fijn moest je vooraf je deelname bevestigen via: milieu@holsbeek.be.

Iedereen (burgers, verenigingen, scholen, wijken, ondernemingen,...) is meer dan welkom om mee te doen!

Er gebeurt al heel wat in onze gemeente, denk maar aan de Ridders voor het Klimaat op school, de nieuwe dakisolatie van het Buurthuis en de hoogrendementsbeglazing van de Sportschuur, het isoleren van de muur van school De Gobbel, de energiezuinige nieuwe school Het Anker dat in opbouw is, enz. 

Voor de komende periode geven we een extra impuls aan allerlei initiatieven, vanuit een ambitieus beleidsplan. Het klimaat belangt iedereen aan. Daarom moedigen we mensen aan om zoveel mogelijk hier ook zelf mee de schouders onder te zetten.

Met dit initiatief steunt het gemeentebestuur een burgerparticipatietraject dat het komende jaar professioneel wordt begeleid.
De Ronde Tafel wil inwoners samenbrengen om elkaar te inspireren met ideeën en met initiatieven in onze eigen gemeente en in andere gemeenten (in binnen- en buitenland).
De inwoners beslissen zelf via de Ronde Tafel welke projecten welke financiële steun krijgen. We mikken daarbij vooral op kleinere projecten die mensen sensibiliseren, met een budget van 300 tot 500 euro per project.

Dit is een gezamenlijk initiatief van Interleuven en de gemeente Holsbeek en wordt begeleid door een team van Möbius/2BeFutureFit. Dit project kadert in het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland en werd mogelijk gemaakt met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.