Gemeente Holsbeek

8-weken Compassion en Veerkracht cursus Holsbeek

Dit is een cursus waarin je 8 avonden aan de slag gaat om je veerkracht te verhogen en jezelf beter te ondersteunen in tijden van stress, verdriet en angst. Compassion heeft niets te maken met het dialectwoord 'compassie', met 'ocharme'. Maar met een mildheid die ervoor zorgt dat je juist gemakkelijker dapper, eerlijk en aanwezig kan zijn. Het gaat over een andere manier van omgaan met jezelf ...
Dit is een cursus waarin je 8 avonden aan de slag gaat om je veerkracht te verhogen en jezelf beter te ondersteunen in tijden van stress, verdriet en angst.
Compassion heeft niets te maken met het dialectwoord 'compassie', met 'ocharme'. Maar met een mildheid die ervoor zorgt dat je juist gemakkelijker dapper, eerlijk en aanwezig kan zijn.

Het gaat over een andere manier van omgaan met jezelf en anderen. Op een zorgzame, respectvolle en aandachtige manier.
Er zitten drie essentiële delen in:

Vriendelijkheid naar jezelf of de ander.
Herkennen hoe jouw last, kwetsbaarheid en imperfectie iets is waar anderen ook mee worstelen (common humanity).
En een niet-oordelende, nieuwsgierige aandachtige houding aannemen ten opzichte van je gedachten en gevoelens (mindfulness).
Vanuit een compassievolle houding naar jezelf kan je ervoor zorgen dat je anders met stress, conflicten en je medemensen in het algemeen om kan gaan.
Het helpt ervoor om niet-helpende automatismen en patronen op een andere manier te doorbreken. Niet door 'wel te weten dat het anders moet', maar handvaten te krijgen om op een andere manier om te gaan met jezelf wanneer het lastig is. Het helpt mensen ook om beter voor zichzelf te zorgen en meer empathisch om te gaan met anderen.

Wat te verwachten:

In deze cursus gaan we dus vooral oefenen. Je leert waarom we doen wat niet werkt en gaat verkennen hoe je dit op een andere manier kan aanpakken. Tussen de samenkomsten door krijg je oefeningen mee om thuis verder te werken. Want hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt.

Cursus steeds op woensdagavond.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 357,00
Basistarief: 357,00 €

Waar

Allegre Hageland
Dutselhoek 47, 3220 Holsbeek

Organisatie

Allegre