Gemeente Holsbeek

Mayday!! Noodlanding op de Speelberg

Op 17 oktober 1944 viel op de grens tussen Kortrijk-Dutsel, Linden en Holsbeek plots een Amerikaanse B-17 bommenwerper uit de lucht. Meteen stroomden omwonenden toe om te kijken wat er aan de hand was. 75 jaar later doen we dat nog eens over. Rep je op zondag 13 oktober naar Huize Chartreuze en maak er kennis met B-17 bemanningsleden (reenactors) in de typische uitrusting die ze droegen in hun ...
Op 17 oktober 1944 viel op de grens tussen Kortrijk-Dutsel, Linden en Holsbeek plots een Amerikaanse B-17 bommenwerper uit de lucht. Meteen stroomden omwonenden toe om te kijken wat er aan de hand was.

75 jaar later doen we dat nog eens over. Rep je op zondag 13 oktober naar Huize Chartreuze en maak er kennis met B-17 bemanningsleden (reenactors) in de typische uitrusting die ze droegen in hun "Vliegende Fort", ontmoet enkele ooggetuigen en waan je even driekwart eeuw terug in de tijd.

Huize Chartreuze, U.S. Army Air Forces Historical Society en ARCHEOproof trakteren jong en oud op een bijzondere ervaring.

Meer info en tickets vind je op:
www.huizechartreuze.be/mayday-noodlanding-op-de-speelberg

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 2,50
Basistarief: 2,50 €; Toegang tot terrein: 2,50 €; Toegang + wandeling: 5,00 €

Waar

Huize Chartreuze vzw
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek