Gemeente Holsbeek

Feest op het kasteeldomein!

Het prachtige stucplafond in de feestzaal van het kasteel is eindelijk af! Ter ere van deze gelegenheid geeft de kasteelvrouw een groot feest op het grasveld voor het kasteel! Het Horstgenootschap en Herita brengen tijdens Open Monumentendag de prachtige stucwerkplafonds uit het kasteel naar buiten. Prachtige beelden van de plafonds worden buiten levensgroot tentoongesteld. Onder deze ...
Het prachtige stucplafond in de feestzaal van het kasteel is eindelijk af! Ter ere van deze gelegenheid geeft de kasteelvrouw een groot feest op het grasveld voor het kasteel!

Het Horstgenootschap en Herita brengen tijdens Open Monumentendag de prachtige stucwerkplafonds uit het kasteel naar buiten. Prachtige beelden van de plafonds worden buiten levensgroot tentoongesteld. Onder deze tijdelijke installatie verwelkomt de kasteelvrouw alle bezoekers om deel te nemen aan een historisch theaterspel. Schuif mee aan de feesttafel, dans op de muziek en ontdek de verhalen die achter de plafondschilderingen schuilen.
Tijdens het historisch theater ontmoet je de bewoners van het kasteel en krijg je de kans om je eigen medaillon te maken. Je kan ook streekproducten en toeristische informatie verkrijgen. Daarnaast zal Emma Thyssen, de illustratrice die alle illustraties voor kinderen en families in Horst maakte, haar boeken verkopen en signeren. Voor iedereen die een boek koopt signeert ze met een tekening van jou als ridder of jonkvrouw van Horst!

Praktische informatie
Tijdstip: van 13u tot 17u doorlopend
- Workshops voor kinderen
- Belevingstheater
- Demo's 17de-eeuwse dansen om 14u, 15u en 16u (duur: 20min)
- Streekproductenstand
Locatie
Grasveld voor het Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)

Organisatie

Het Horstgenootschap