Gemeente Holsbeek

Tentoonstelling 'Holsbeek, 75 jaar bevrijd'

Op 5 september (bijna dag op dag 75 jaar na de bevrijding van Holsbeek) presenteert onze werkgroep de film 'Holsbeek bevrijd' in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de projectie opent schepen van erfgoed Rudy Janssens de tentoonstelling over '75 jaar Bevrijding in Holsbeek'. De voorbije maanden wisten we nog (oog)getuigen te strikken over de fameuze B17-crash in oktober '44 op de Speelberg. ...
Op 5 september (bijna dag op dag 75 jaar na de bevrijding van Holsbeek) presenteert onze werkgroep de film 'Holsbeek bevrijd' in de raadzaal van het gemeentehuis. Na de projectie opent schepen van erfgoed Rudy Janssens de tentoonstelling over '75 jaar Bevrijding in Holsbeek'. De voorbije maanden wisten we nog (oog)getuigen te strikken over de fameuze B17-crash in oktober '44 op de Speelberg. Voorwerpen die ze toen gevonden en bewaard hebben, krijgen een ereplaats in onze tentoonstelling.

Op zondag 8 september tijdens OMD krijg je nogmaals de kans om de tentoonstelling te bezoeken. Gidsen van de Werkgroep Heemkunde Holsbeek geven je dan met plezier meer uitleg over deze bewogen episode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Mocht je beide activiteiten toch missen, geen nood: de tentoonstelling blijft nog tot 18 oktober opgesteld in de hal van het gemeentehuis (en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeentehuis
Dutselstraat 15, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Organisatie

Cultuurdienst gemeente Holsbeek