Gemeente Holsbeek

'Holsbeek, 75 jaar Bevrijding'

In het kader van ons herdenkingsjaar '75 jaar Bevrijding' nodigen we de jonge historicus Pieter Serrien uit. Op 5 november besteed hij in zijn lezing speciaal voor ons aandacht aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Holsbeek en omstreken. Hij maakt ook een zijsprongetje naar de verschillende V1-inslagen in Holsbeek. Tussen juni 1944 en maart 1945 lanceerde Duitsland immers duizenden ...
In het kader van ons herdenkingsjaar '75 jaar Bevrijding' nodigen we de jonge historicus Pieter Serrien uit. Op 5 november besteed hij in zijn lezing speciaal voor ons aandacht aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Holsbeek en omstreken.
Hij maakt ook een zijsprongetje naar de verschillende V1-inslagen in Holsbeek. Tussen juni 1944 en maart 1945 lanceerde Duitsland immers duizenden Vergeltungswaffen op Engeland, Frankrijk en ook op het pas bevrijde België, als wraak voor de geallieerde bombardementen op Duitse steden. De V1, een onbemand vliegtuig vol explosieven dat een typisch snorrend geluid voortbracht, kreeg al snel de bijnaam 'vliegende bom'.

Een unieke én verrijkende lezing, die toont hoe oorlog altijd leidt tot een vicieuze cirkel van wraak, geweld en de dood van duizenden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeentehuis
Dutselstraat 15, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Organisatie

Cultuurdienst gemeente Holsbeek