Gemeente Holsbeek

Lezing 'Hij had de moed om te spreken'

N.a.v. de herdenkingen van 75 jaar bevrijding, nodigt de parochiefederatie Holsbeek op donderdag 14 november priester Edward Janssens uit, om te komen spreken over zijn boek “Hij had de moed om te spreken”, over Clemens August von Galen, bisschop van Münster in de eerste helft van de 20e eeuw. Hij stamde uit een oud, adellijk geslacht. Hij had de moed om zich publiekelijk uit te spreken tegen ...
N.a.v. de herdenkingen van 75 jaar bevrijding, nodigt de parochiefederatie Holsbeek op donderdag 14 november priester Edward Janssens uit, om te komen spreken over zijn boek “Hij had de moed om te spreken”, over Clemens August von Galen, bisschop van Münster in de eerste helft van de 20e eeuw. Hij stamde uit een oud, adellijk geslacht. Hij had de moed om zich publiekelijk uit te spreken tegen de misdaden van het Naziregime. Paus Pius XII verhief hem tot kardinaal als een erkenning voor zijn grote verdiensten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2005 verklaarde paus Benedictus XVI hem zalig.
Deze avond heeft plaats op donderdag 14 november om 20.00 uur in de Gemeentelijke Bibliotheek, Gravenstraat - Kortrijk-Dutsel (Holsbeek).
De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare bibliotheek Holsbeek
Gravenstraat 26, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Contact

Organisatie

Parochiefederatie Holsbeek