Gemeente Holsbeek

Infosessie Brandveiligheid: Rookmelders redden levens!

Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Bovendien merken we al een aantal jaren op dat branden veel sneller ontwikkelen dan vroeger. Naast het vermijden van brandrisico's in en om de woning, is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan. Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht, in Vlaanderen, om in iedere woning per bouwlaag een ...
Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Bovendien merken we al een aantal jaren op dat branden veel sneller ontwikkelen dan vroeger. Naast het vermijden van brandrisico's in en om de woning, is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan. Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht, in Vlaanderen, om in iedere woning per bouwlaag een rookmelder te hebben.
Veel te weinig mensen weten dat als er 's nachts brand uitbreekt je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend.
Voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan redden levens!
Als het brandt in een woning, is het belangrijkste dat heel de familie zo snel mogelijk wakker is. Rookmelders vervangen 's nachts dus je ogen en oren en waarschuwen je op tijd.
Bespreek met heel de familie wie er bij brand wat gaat doen (bijv. wie neemt de (klein-)kinderen mee, langs welke weg kan je naar buiten, waar hangt een sleutel, …).

Deze infosessie is helemaal gratis, maar je moet wel op voorhand inschrijven via jeugd@holsbeek.be
Je kan na de infosessie je rookmelders kopen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Waar

Jeugddienst Holsbeek
Dutselstraat 15, 3220 Holsbeek

Contact

Organisatie

Jeugddienst Holsbeek