Gemeente Holsbeek

Workshop fruitbomen snoeien - theorie en praktijk

Goed verzorgde en gesnoeide fruitbomen zorgen voor meer en beter fruit. En iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, wanneer hij/zij inzicht heeft in de groei- en snoeiregels van de boom. Theorie Fruitbomen snoeien In deze workshop brengen we je de theorie bij van het hoe en waarom van het snoeien van pitfruit fruitbomen. Ook laten we je een praktijkvoorbeeld zien op eigen terrein. ...
Goed verzorgde en gesnoeide fruitbomen zorgen voor meer en beter fruit. En iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, wanneer hij/zij inzicht heeft in de groei- en snoeiregels van de boom.

Theorie Fruitbomen snoeien
In deze workshop brengen we je de theorie bij van het hoe en waarom van het snoeien van pitfruit fruitbomen. Ook laten we je een praktijkvoorbeeld zien op eigen terrein.
Voor de theorieles is geen voorkennis nodig.

Praktijk Fruitbomen snoeien
Iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, maar dat gaat natuurlijk het allerbeste door de geleerde theorie in praktijk te brengen.
Na een korte samenvatting van de theorie gaan we zelf aan de slag en leer je op het terrein van Huize Chartreuze hoe je straks in eigen tuin je boom moet snoeien, om de beste opbrengst van bloesem en vruchten te krijgen. We leggen het gebruik van materialen uit en brengen je de beste technieken bij.
Je haalt het beste resultaat uit deze workshop door ook de theorieles te volgen, maar dat is niet per sé noodzakelijk.

Wanneer?
Theorie: Donderdag 13 februari – 19:00-21:00 uur
Praktijk: Zaterdag 15 februari – 9:00-12:00 uur

Zelf meebrengen naar de praktijkles: snoeimateriaal, handschoenen en veiligheidsschoenen

Inschrijven en kosten
Deelname aan de theorieles kost 10 euro. De praktijkles kost 20 euro. Inschrijven voor de theorie- en/of praktijkles kan op onze website

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Waar

Huize Chartreuze vzw
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek