Gemeente Holsbeek

They Shoot horses, don't they

Tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig worden in de VS opmerkelijke wedstrijden georganiseerd. Danswedstrijden. Niet om ter mooist, maar om het langst. Per uur gedanst, krijgen de deelnemers slechts 15 minuten rust. Het laatste koppel dat de dansmarathon weet vol te houden gaat met een aardige geldprijs naar huis. Om de arme sloebers die zich inschrijven voor het wrede volksvermaak nog ...
Tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig worden in de VS opmerkelijke wedstrijden georganiseerd. Danswedstrijden. Niet om ter mooist, maar om het langst. Per uur gedanst, krijgen de deelnemers slechts 15 minuten rust. Het laatste koppel dat de dansmarathon weet vol te houden gaat met een aardige geldprijs naar huis. Om de arme sloebers die zich inschrijven voor het wrede volksvermaak nog wat extra uit te dagen worden de dansjes onderbroken door tussensprints en extra's. De wedstrijd duurt gruwelijk lang.
De Amerikaanse auteur Horace McCoy schreef een roman en een toneelstuk over het fenomeen. Sydney Pollack verfilmde het boek in 1969 onder de zelfde titel 'They Shoot Horses, Don't They?'.
Dit stuk, in een regie van Jonas Van en Thielen en begleid door een wervelende live-band, barst van de energie. In de unieke setting wanen we ons onmiddellijk in de Verenigde Staten van Amerika . Een groots opgezette productie waar u met bakken energie naar buiten zal komen.
Kan u zoveel opwinding en ritme aan? Altijd actie, altijd prijs!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €

Waar

Gildezaal
Gildestraat 4, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Organisatie

Aleydistheater vzw