Gemeente Holsbeek

Tom Frantzen, beeldenroute en bezoek beeldentuin (daguitstap per autocar)

Mijn stijl, gekenmerkt door fantasie en humor, omschrijf ik het liefst als 'Hedendaagse Vlaamse Fantastiek'. Het is een vorm van satirisch surrealisme waarin ik vooral geïnspireerd ben door het menselijk gedrag. In al mijn beelden streef ik naar een ruimtelijke dynamiek. Vormelijk combineer ik graag minimalistische vormen in kortenstaal, steen, beton of hout met organische vormen in bron...
Mijn stijl, gekenmerkt door fantasie en humor, omschrijf ik het liefst als 'Hedendaagse Vlaamse Fantastiek'. Het is een vorm van satirisch surrealisme waarin ik vooral geïnspireerd ben door het menselijk gedrag. In al mijn beelden streef ik naar een ruimtelijke dynamiek. Vormelijk combineer ik graag minimalistische vormen in kortenstaal, steen, beton of hout met organische vormen in brons.
Al meer dan 20 jaar besteed ik de helft van mijn tijd aan het verwezenlijken van mijn beeldentuin "De Paden van de Waaienberg". De andere helft gaat naar het maken van beelden voor de openbare ruimte. In de beeldentuin zijn de beelden volledig in symbiose met de natuur. Mijn creativiteit kent hier geen grenzen, zowel qua inhoud als qua vorm. Kers op de artistieke taart is het 14 meter lange beeld "De Opmars van de Menselijke Waanzin". Mijn beelden in de publieke ruimte zijn veelal het resultaat van deelname aan wedstrijden.
Interactiviteit is ook hier weer een belangrijk gegeven.

Tom Frantzen


Opstapplaatsen:
Holsbeek, Sportschuur 08.30
Bertem, Carpoolparking 08.45

Voormiddag
De bus brengt ons tot in het centrum van Brussel. We maken een wandeling langs de beelden van Jacques Brel, Pieter Bruegel, Madame Chapeau. Ondertussen leren we Brussel ook een beetje beter kennen. De bus pikt ons op en we bezoeken de Vaartkapoen op de grens van Sint-Jans-Molenbeek en Brussel voor we richting Steenokkerzeel trekken waar Tom Frantzen twee beeldengroepen gecreëerd heeft op de rotondes nabij de luchthaven.


Middagmaal
De bus brengt ons voor de lunch naar Baron's Brasserie in Neerijse.

Facultatief
2 gangen menu: soep en hoofdschotel (keuze uit kip of vis): 25€ - drank niet inbegrepen

Namiddag
Na de lunch gaat het richting beeldentuin in Duisburg. In de tuin neemt Tom ons zelf op sleeptouw en weet ons op zijn eigen sappige manier te boeien.

Bekijk alvast deze smaakmaker : "De Paden van de Waaienberg" .https://www.tomfrantzen.com/

Inbegrepen:
autocarvervoer, fooi en kosten chauffeur, gids tijdens de daguitstap, met audiofoonsysteem.

Vooraf inschrijven (we hebben in het totaal slechts 35 plaatsen !) Hoeveel er nu nog beschikbaar zijn zie je hierboven.

Inschrijven vóór 15 augustus 2020 én betalen binnen de 5 werkdagen na inschrijving.

Wanneer

Prijs

€ 46,00

Waar

Sportschuur
Sint-Maurusstraat 2, 3220 Holsbeek

Tickets

Organisatie

vtbKultuur Holsbeek