Gemeente Holsbeek

Fruitbomen snoeien - wintersnoei

Goed verzorgde en gesnoeide fruitbomen zorgen voor meer en beter fruit. En iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, wanneer hij/zij inzicht heeft in de groei- en snoeiregels van de boom. Theorie Fruitbomen snoeien In deze workshop brengen we je de theorie bij van het hoe en waarom van het snoeien van pitfruit fruitbomen. Voor de theorieles is geen voorkennis nodig. Praktij...
Goed verzorgde en gesnoeide fruitbomen zorgen voor meer en beter fruit. En iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, wanneer hij/zij inzicht heeft in de groei- en snoeiregels van de boom.

Theorie Fruitbomen snoeien
In deze workshop brengen we je de theorie bij van het hoe en waarom van het snoeien van pitfruit fruitbomen.
Voor de theorieles is geen voorkennis nodig.

Praktijk Fruitbomen snoeien
Iedereen kan leren om zelf zijn fruitboom te snoeien, maar dat gaat natuurlijk het allerbeste door de geleerde theorie in praktijk te brengen.
Na een korte samenvatting van de theorie gaan we zelf aan de slag en leer je op het terrein van Huize Chartreuze hoe je straks in eigen tuin je boom moet snoeien, om de beste opbrengst van bloesem en vruchten te krijgen. We leggen het gebruik van materialen uit en brengen je de beste technieken bij.
Je haalt het beste resultaat uit deze workshop door ook de theorieles te volgen, maar dat is niet per sé noodzakelijk.

Zelf meebrengen naar de praktijkles: snoeimateriaal, handschoenen en veiligheidsschoenen

Wanneer?
Theorieles: Dinsdag 15 februari 19:00-21:00
Praktijkles: Zaterdag 19 februari 9:30-12:30

Inschrijven en kosten
Deelname aan de theorieles kost 15 euro. De praktijkles kost 27,50 euro. Schrijf je in voor zowel de theorie als de praktijk, dan krijg je 7,50 euro korting en betaal je 35 euro

Wanneer

Prijs

€ 35,00

Waar

Huize Chartreuze vzw
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek

Tickets