Gemeente Holsbeek

Initiatie Zeisen

Vanuit het principe 'less is more' keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren dan een bosmaaier. Geen lawaai aan je hoofd, geen stinkende uitlaatgassen en onnodige CO2 in de lucht. Tijdens deze initiatie van een halve dag zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de wondere zeiswereld. Je leert hoe de zeis correct afstellen en d...
Vanuit het principe 'less is more' keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren dan een bosmaaier. Geen lawaai aan je hoofd, geen stinkende uitlaatgassen en onnodige CO2 in de lucht.

Tijdens deze initiatie van een halve dag zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de wondere zeiswereld. Je leert hoe de zeis correct afstellen en de basistechnieken. Je gaat aan de slag met het wetten van de snede van het zeisblad. Het haren van de snede wordt gedemonstreerd met de nodige toelichting. Want enkel met een zingende zeis slaag je er in grassen en kruiden vlot en met weinig moeite te maaien en zo een mooi egaal zwad te leggen!

Opgelet, dit is geen volledige cursus, maar louter een eerste kennismaking met de bedoeling deze oude techniek eens aan 'den lijve' te ervaren zodat je kan inschatten of je hiermee verder wil.

Wanneer

Prijs

€ 52,50

Waar

Huize Chartreuze vzw
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek

Tickets