Gemeente Holsbeek

Oogsttijd op de Bogaerdenberg

Het project Bogaerdenberg is één van de merkwaardigste en uniekste van ons land. Het landschapsproject ondersteunt bedreigde fauna en flora, vooral hommels, bijen, vlinders, hagedissen en vogels zoals de zanglijster en geelgors. Blikvanger is de historische hoogstamweide met zeldzame en bedreigde fruitbomen, aangeplant in 2003, omringd door geleide peren en druiven. Het Bogaerdenproject ...
Het project Bogaerdenberg is één van de merkwaardigste en uniekste van ons land. Het landschapsproject ondersteunt bedreigde fauna en flora, vooral hommels, bijen, vlinders, hagedissen en vogels zoals de zanglijster en geelgors. Blikvanger is de historische hoogstamweide met zeldzame en bedreigde fruitbomen, aangeplant in 2003, omringd door geleide peren en druiven. Het Bogaerdenproject telt 220 hoogstammen en bevat meer dan 400 fruitsoorten en meet bijna één kilometer hagen.
Dirk gaf als pomoloog de voorkeur aan streekeigen soorten die meer dan 100 jaar oud zijn en vulde het assortiment aan met bomen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koningrijk, Oostenrijk en zelfs de VS. In de kleine weide bevinden zich stroken met wilde bloemen, heide, mispel, vijg, kweepeer, pruimen, abrikozen en een perzikgaard met de roodvlezige Kriesberger.
Tijdens een wandeling door zijn domein vertelt hij er alles over en laat hij je mee genieten van een ongerept stukje Hagelands landschap, gekenmerkt door bossen, hagen, weiden, fragmenten ijzerzandsteen, boomgaarden en vergezichten.

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bogaerdenberg
Kriesberg 27, 3221 Nieuwrode

Organisatie

Cultuurdienst gemeente Holsbeek