Gemeente Holsbeek

Walk for nature in de Hagelandse Vallei

Groots natuurevenement in Holsbeek ten voordele van de Hagelandse Vallei, in samenwerking met Natuurpunt Oost-Brabant.


De Hagelandse Vallei is bekend als een van de rijkste en ecologisch sterkst gevarieerde valleien van de regio met het Dunbergbroek en het Kloosterbos als kerngebieden. Uit de voet van de omringende Hagelandse Heuvels stroomt zeer zuiver kwelwater, waardoor grote delen van de Winge- en Mottevallei nog steeds zeer nat zijn. Dankzij het mineralenrijke kwelwater groeien er zeldzame planten als Kleine Valeriaan, Grote Boterbloem, Moerasstreepzaad, Brede en Gevlekte Orchis. De Hazelworm leeft er nog. Het gebied is bijzonder rijk aan zangvogels, maar ook IJsvogel, Zwarte Specht en meerdere roof- en watervogels komen er voor. 40 à 50 soorten tijdens deze wandeling is zeker mogelijk.
Er zijn de hele dag (van 6 tot 18 u.) activiteiten voor jong en oud: vroege vogelwandeling, ontbijt, symposium, wandelingen met landschapsposten, informatieve stands en tentoonstellingen.


Inschrijven voor de wandeling en/of het Hagelands ontbijt aan de prijs van 15 euro is verplicht en kan via volgende onderstaande link (maximum 100 inschrijvingen voor het ontbijt mogelijk): https://forms.gle/UTkj3EuEPLd9FEY39
Afspraak: Voetbalterrein Verhaegenstraat 28 A, 3220 Holsbeek.
De twee vroege vogelwandelingen starten om 6 u. en om 6.30 u.
Info:
larssmout@gmail.com, tel. 0494 632 643.

 Wanneer

Waar

Voetbalterrein
Verhaegenstraat 28, 3220 Holsbeek

Organisatie

Vogelwerkgroep Oost-Brabant