Gemeente Holsbeek

Bezoek aan het Kasteel van Horst met Gezinsbond Nijlen

Gezinsbond Nijlen brengt een bezoek, met gids, aan het Kasteel van Horst. Het Kasteel staat voor een uitgebreide restauratieperiode en is hierdoor niet meer vrij te bezoeken... Enkel met een gids kan je nog op bepaalde plekjes komen en wij spelen graag gastheer. Voor de rondleiding krijg je nog een exclusieve presentatie over de vooronderzoeken in functie van de restauratie.
Programma:
14u – 14u15: ontvangst (locatie wordt nog meegedeeld)
14u15 – 14.45u: presentatie over de vooronderzoeken en de geplande restauratie door ingenieursbureau Triconsult nv
14.45u – 15u: verplaatsing naar Kasteel van Horst
15u – 16.30u: begeleide rondleiding met gids in/rond het Kasteel van Horst

Het Kasteel van Horst is een wondermooie waterburcht tussen de groene, Hagelandse heuvels en de fictieve thuishaven van de Rode Ridder. Het slot ondergaat momenteel een restauratie en is niet meer publiek toegankelijk. Enkel met een gids kan je nog een gedeeltelijk bezoek brengen.

Het is een historisch gebouw zonder lift en staat bekend om de vele trappen en niveaus. Helaas kan hierdoor een volledig en kwalitatief bezoek momenteel niet gegarandeerd worden aan minder mobiele personen.Vooraf inschrijven is verplicht en kan via onze website (https://nijlen.gezinsbond.be en vul het formulier in bij de activiteit) of stuur een mailtje naar gezinsbondnijlen@gmail.com. Inschrijven kan tot 1 juni 2023 of tot alle plaatsen volzet zijn (er kunnen maximum 20 personen deelnemen).

Wanneer

Prijs

€ 15,00

Waar

Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)

Organisatie

Gezinsbond Nijlen