Gemeente Holsbeek

Horst in de steigers Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Er is veel gaande op en rond het Kasteel van Horst. De historische kasteelsite ondergaat momenteel een grondige restauratie. Tal van vakmensen geven elke dag het beste van zichzelf om het kasteel opnieuw te laten stralen.


Tijdens Horst in de steigers laat Herita jou de restauratie van de waterburcht op de eerste rij meemaken. Tussen 8 mei en 8 september ben je meer dan welkom om Horst in de steigers te beleven in verschillende belevingsprogramma's. Expeditie Donjon is daarbij het pièce de resistance!Expeditie Donjon is er voor iedereen vanaf 6 jaar die niet bang is om zelf de steigers op te gaan! Met je werfhelm op wandel je via de stellingen naar het kasteelraam op de eerste verdieping. Zodra je het kasteel betreedt, ontvouwt de rijke geschiedenis en het boeiende restauratieproces zich voor je ogen. Via het steigerparcours rond de buitengevel klim je helemaal tot aan de top van de donjon. Daar wacht een adembenemend panoramisch uitzicht! Deze beklimming vormt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Horst in de steigers. Geloof ons: deze ervaring wil je niet missen!

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Herita-leden - 0,00 euro, Inwoners Holsbeek op vertoon van geldige voucher - 0,00 euro, 6 tot 18 jaar - 6,00 euro, Studenten - 6,00 euro

Waar

Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)

Organisatie