Gemeente Holsbeek

Kasteel van Horst voor families (tijdelijk gesloten) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Het Kasteel van Horst bruist van de fantastische verhalen. Kom ze ontdekken in het familieparcours! Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten! Toffe ontdekopdrachten voor kinderen, ouders, oma's, opa's, tantes, ...
De kasteelbewoners door de eeuwen heen gunnen je een avontuurlijke blik achter de muren van de burcht. Zoals Ridder Pynnock, die de stoere Donjon liet bouwen in de 15de eeuw. Zijn page Tijl neemt je mee achter de schermen van het officiële riddergebeuren. Ooit hoopt hij het blinkende harnas te passen dat nu nog steeds in de ridderzaal staat.
Kokkin Margriet zorgde voor heerlijke schotels voor de grote feesten van gravin Maria-Anna in de 17de eeuw. Van heinde en verre kwam de adel feesten in Horst. Kom jij ontdekken wat Maria-Anna voor hen in pacht had?
Maar de kasteelbewoners geven niet zomaar alle eeuwenoude geheimen en interessante weetjes prijs. Je moet ook zelf puzzelen, nadenken en doen. Toffe ontdekopdrachten voor kinderen, papa's, mama's, tantes, nonkels én grootouders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basisprijs: 8€ (audiogids inbegrepen).Kortingstarief: 6€ (kinderen 6-11j, groepen vanaf 10 personen (zonder gids), lerarenkaart, personen met een beperking + begeleider, OMNIO-statuut).Gratis: kinderen -6j, inwoners van HolsbeekWord Herita-lid via onze website en geniet van 2€ korting op je bezoek!

Waar

Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Holsbeek

Organisatie

Kasteel van Horst

Bekijk ook