Gemeente Holsbeek

Zelf brandhout maken Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Voor wie (deels) op brandhout stookt, kan het erg interessant zijn om te leren hoe je zelf brandhout kunt maken. Maar hoe ga je dan te werk? En welke stappen kun je dan het beste volgen? Tijdens deze workshop leren we je de verschillende technieken voor het verzagen van stammen tot brandhout, de verschillende materialen en machines waarmee je kunt werken en hoe en waar je vervolgens het beste ...
Voor wie (deels) op brandhout stookt, kan het erg interessant zijn om te leren hoe je zelf brandhout kunt maken. Maar hoe ga je dan te werk? En welke stappen kun je dan het beste volgen?

Tijdens deze workshop leren we je de verschillende technieken voor het verzagen van stammen tot brandhout, de verschillende materialen en machines waarmee je kunt werken en hoe en waar je vervolgens het beste en ergonomisch je brandhout stapelt.

We gaan aan de slag met de bijl, kliefmachine en eventueel kettingzaag. Al het materiaal dat je zelf meebrengt wordt eerst nagekeken op veiligheid alvorens je er (bij ons) mee mag werken.

PBM's die je mee moet brengen: handschoenen, veiligheidsschoenen, oor- en gezichtsbescherming en voor wie met een kettingzaag wil werken ook een zaagbroek.

De workshop vindt plaats op zaterdag 16 februari van 9.00-12.30 uur. Deelname kost €25,-
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar huizechartreuze@outlook.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basistarief: 25,00 €

Waar

Huize chartreuze
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek