Gemeente Holsbeek

Wilgenhutten bouwen

Zoals de naam al zegt, is een wilgenhut een hut, die gemaakt is van wilgentakken. Het bijzondere aan deze hut, is dat de hut leeft! De takken die je gebruikt voor de hut maken wortels in de grond en krijgen in het voorjaar blaadjes. Dat maakt de hut niet alleen ideaal als speel- en verstopplek voor kinderen, maar ook voor de natuur! Wil je alles leren over het maken van een wilgenhut? Wat je ...
Zoals de naam al zegt, is een wilgenhut een hut, die gemaakt is van wilgentakken. Het bijzondere aan deze hut, is dat de hut leeft! De takken die je gebruikt voor de hut maken wortels in de grond en krijgen in het voorjaar blaadjes. Dat maakt de hut niet alleen ideaal als speel- en verstopplek voor kinderen, maar ook voor de natuur!

Wil je alles leren over het maken van een wilgenhut? Wat je allemaal kunt doen met wilgentenen, op welke manier je kunt weven? Welke technieken er zijn? Waar, hoe en wat voor soort hut je kunt maken? En wat dit kan betekenen voor mens en natuur?

Schrijf je dan in voor onze workshop wilgenhutten bouwen! Na afloop van de workshop kun je al het geleerde thuis of op school/opvang in de praktijk brengen en daar een prachtige eigen wilgenhut maken!

De workshop vindt plaats op maandag 4 maart 8:30-16:30.
Deelname kost €65,-
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar huizechartreuze@outlook.com

De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 65,00
Basistarief: 65,00 €

Waar

Huize chartreuze
Dutselhoek, 47, 3220 Holsbeek