Gemeente Holsbeek

Rondleidingen en workshops voor groepen Horst

Omdat het kasteel voor onbepaalde tijd gesloten is, betekent dit niet dat er rond het kasteel niets te beleven valt. Daarom blijven we rondleidingen en workshops voor groepen organiseren. Je kan kiezen uit het volgende aanbod: 1. Het Hof van Plaisantie: Als het in de stad tijdens de zomermaanden te druk en te heet werd, verkaste het adellijk gezelschap zich naar hun kasteel op de buiten. Daar ...
Omdat het kasteel voor onbepaalde tijd gesloten is, betekent dit niet dat er rond het kasteel niets te beleven valt. Daarom blijven we rondleidingen en workshops voor groepen organiseren. Je kan kiezen uit het volgende aanbod:

1. Het Hof van Plaisantie:
Als het in de stad tijdens de zomermaanden te druk en te heet werd, verkaste het adellijk gezelschap zich naar hun kasteel op de buiten. Daar doodde men de tijd met flaneren, jagen, feesten en dansen. In Horst was het niet anders! Tijdens deze begeleide themawandeling kom je alles te weten over het adellijke buitenverblijf in Horst.

2. Het Historische Landschap:
In het hartje van het groene Hageland, waar honderden jaren geleden enkel bossen en moerassen waren, heeft de mens ingegrepen en de natuur naar zijn hand gezet. Met het schilderachtige kasteel van Horst op de achtergrond wandelen we rond de vijvers en kom je meer te weten over savoirs, jachtpaden, vijvers vol vis, beken en molens.

3. Workshop Historische Dansen uit de 17de eeuw:
Dansen was een sociale bezigheid. Zowel de adel als het gewone volk danste. Op originele muziek van toen dansen we de gavotte, allemande, menuet en gaillarde. Na deze workshop heeft dansen in de 17de eeuw geen geheimen meer!

Praktisch:
Duur rondleiding: max. 90 minuten
Aantal: max. 20 personen per gids
Kostprijs: 75 euro (rondleiding en administratie)
Meer uitleg en reserveren: kasteelvanhorst@herita.be
De rondleidingen kunnen afgestemd worden op je groep. Vermeld dus zeker de leeftijden, eventuele beperktere mobiliteit, enz.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 75,00
Basistarief: 75,00 €

Waar

Kasteel van Horst
Horststraat 28, 3220 Holsbeek

Organisatie

Het Horstgenootschap