Gemeente Holsbeek

Basispakket energie niet ontvangen?

Gepubliceerd op  do 02 feb 2023
Vraag het zelf aan vóór 1 mei

Stel je vast dat je het pakket voor gas (2 x 135 euro of 1 x 270 euro) of elektriciteit (2 x 61 euro of 1 x 122 euro) voor november en december 2022 niet ontving, maar je komt er wél voor in aanmerking? Dien zelf je aanvraag in. Het kan nog tot en met 30 april.

In de meeste gevallen werd het basispakket energie van 61 euro per maand voor elektriciteit en 135 euro per maand voor gas automatisch toegekend. Hoe je dit ontving, hing af van leverancier tot leverancier. De bedragen kunnen afgetrokken worden van de voorschot- of afrekeningsfacturen, soms worden ze ook direct op een bankrekening gestort.

Als je, na controle van je energiefacturen en bankrekening, vaststelt dat je het pakket voor gas of elektriciteit voor november en december 2022 niet ontving, dan kan je dus nog tot en met 30 april een aanvraag indienen.

Hoe je aanvraag indienen?

  1. De meest aanbevolen procedure: je logt in op https://basispakket.economie.fgov.be met behulp van je identiteitskaart of een ander identificatiemiddel (zoals bijvoorbeeld itsme). Je vult er het online formulier in en verstuurt je aanvraag.
  2. Een alternatieve procedure: je downloadt het aanvraagformulier op www.economie.fgov.be en vult het in. Je kan dit via mail versturen naar gazelek11-12-2022@economie.fgov.be of per post (GasElek2022 – PB 30100 – 1000 Brussel).

Aanvragen worden zo snel mogelijk verwerkt, maar tussen het ontvangen van je aanvraag, de verwerking ervan en de eventuele toekenning via de leverancier, kunnen enkele weken/maanden liggen. Hou er ook rekening mee dat aanvragen per post en per mail meer tijd vragen.

Verwar het eerste basispakket niet met het tweede basispakket. Dat laatste gaat over de maanden januari, februari en maart 2023. In totaal gaat het hier over 183 euro voor elektriciteit en 405 euro voor gas. Voor het tweede basispakket wordt er gekeken naar de situatie van je contract op 31 december 2022. De automatische toekenning van deze premie (via je voorschotfactuur of afrekening van januari) gebeurt tussen eind februari en 1 april.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Contacteer de sociale dienst van het OCMW: sociale.dienst@ocmw.holsbeek.be / 016 31 42 86