Gemeente Holsbeek

Food.Film.Fest op 12 november in het Buurthuis

Gepubliceerd op  wo 03 jul 2024
Een hoopvolle film over alternatieve voedselproductie. Reserveer alvast je gratis zitje!

Op dinsdag 12 november om 20u brengen we Food.Film.Fest opnieuw naar het Buurthuis (Dorp 7).

Ons huidig voedselsysteem staat onder druk met uitdagingen op sociaal, economisch en ecologisch vlak. Het industriële voedselsysteem bereikt zijn grenzen: de bodem raakt uitgeput door intensief gebruik, pesticiden slaan steeds minder aan terwijl ze schade veroorzaken, het welzijn van mens, dier en landbouwer staat onder druk. Deze problemen laten zien hoe kwetsbaar het huidige systeem is en benadrukken dat verandering nodig is.

De GROS-Holsbeek (onze gemeentelijke raad voor internationale samenwerking) neemt in het najaar opnieuw deel aan Food.Film.Fest van Voedsel Anders, om op die manier onze inwoners te inspireren en te tonen hoe voedsel ook anders kan.

Laat je inspireren hoe voedsel anders kan

Onder het maaiveld

Een groepje stedelingen gaat op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin zien ze hoe het wemelende leven onder het maaiveld onmisbaar is voor het voortbestaan van het bovengrondse leven.

Onder het Maaiveld toont de ongeziene gemeenschap van wortels, larven, schimmels die zich onder onze voeten bevindt.┬áIn de afgelopen decennia zijn we altijd meer ‘ontworteld’. Deze film brengt ons een stukje terug naar de aarde.

Ik reserveer mijn gratis zitje

Een organisatie van GROS Holsbeek, met de steun en medewerking van Oxfam Wereldwinkel Holsbeek, Velt Holsbeek en vele anderen.