Gemeente Holsbeek

Geef je afgedankt elektro mee met je postbode

Gepubliceerd op  vr 20 jan 2023
Levert de postbode een pakje bij jou thuis? Dan neemt hij gratis je afgedankt klein elektro mee. Dit is een proefproject tot 28 februari.

Welke kleine elektro mag je meegeven?

Alle kleine elektro dat in een doos of verzendtas van 50 cm x 30 cm x 30 past en maximum 30 kilo weegt, mag je meegeven. Denk aan een laptop, gsm, computermuis, hoofdtelefoon, mixer, haardroger, krultang, haartrimmer, keukenklok, tablet, kinderspeelgoed of een zaklamp. Kortom alles wat werkt met een stekker of op batterijen. Verwijder wel eerst de batterijen uit het apparaat (die breng je binnen bij Bebat).

Met een groot apparaat zoals een microgolfoven, koelkast, droogkast, televisiescherm kun je terecht in jouw recyclagepark als het niet meer werkt of in een kringloopwinkel als het wel nog werkt. Grote toestellen neemt de postbode van Bpost dus niet mee. 

Voorwaarden

De verpakking voorzie je zelf

Je moet het elektro zelf verpakken in een stevige doos of verzendtas met als maximumafmeting 50 cm x 30 cm x 30 cm en een maximumgewicht van 30 kilo. Sluit het pakket goed en volledig af en gebruik hiervoor tape zodat het niet beschadigd raakt tijdens het transport.

Maximum 2 pakjes per keer

Je kan maximum 2 pakjes per keer meegeven met de postbode. Hou er rekening mee dat men het pakje kan weigeren als het niet aan de voorschriften voldoet (bv. het pakje moet de juiste afmetingen hebben en moet volledig afgesloten zijn), of als het pakje niet veilig kan meegenomen worden (bv. er mogen geen kabels uit het pakje hangen).

Opgelet: levert de postbode je pakje in je brievenbus dan zal hij niet aanbellen en kan je geen pakje meegeven.

Vergeet je verzendlabel niet

Vraag je verzendlabel aan op de website van Recupel en plak het op het pakket dat je meegeeft met de postbode.

Let op: het label moet goed zichtbaar zijn en mag maar één keer gebruikt worden omwille van de unieke barcode.

Dit proefproject loopt tot en met 28 februari. Nadien evalueert Recupel of de dienstverlening blijft bestaan.