Gemeente Holsbeek

Help het vlot en veilig te houden op de bus

Gepubliceerd op  ma 05 okt 2020
Sinds de start van het nieuwe schooljaar rekenen heel wat van onze inwoners op De Lijn voor hun dagelijkse verplaatsing.

Prioriteit? Dat is vlot en veilig openbaar vervoer!

In september nam de drukte op de bussen toe. De Lijn deed er alles aan om dit op te vangen: zo voorzag men versterkingsritten op de meest drukbezette assen en schakelde men extra én grotere voertuigen in.

Mede door de impact van het coronavirus was dit helaas onvoldoende. Daarom start De Lijn vanaf maandag 5 oktober hun samenwerking met autocarbedrijven. Deze autocars rijden tijdens de schoolspits achter de meest drukbezette bussen met het label 'versterkte rit'.

Als het te druk wordt op de bus, kunnen reizigers hiervan gebruik maken. Dit beperkt zich niet enkel tot de schoolgaande jeugd, maar ook gezinnen, jongvolwassenen en senioren zijn welkom.

Let wel: net als bij de bussen van De Lijn, hebben reizigers ook op de autocars een geldig vervoersbewijs nodig.

We slaan de handen - figuurlijk - in elkaar

Jij, als inwoner, kan ook bijdragen aan een veilig openbaar vervoer. Hoe? Door het dragen van jouw mondmasker. Niet alleen is dit verplicht aan alle haltes, in alle voertuigen van De Lijn en in de autocars, het is extra belangrijk omdat maximaal afstand houden niet altijd lukt.

De Lijn raadt onze inwoners aan om de gekende hygiënemaatregelen toe te passen en om thuis te blijven als ze zich ziek voelen.