Gemeente Holsbeek

Holsbeek denkt mee

Gepubliceerd op  di 29 dec 2020
Samen naar een toekomst voor onze dorpskernen!

Denk je mee na over de ruimtelijke ontwikkeling van onze dorpskernen?

De inwoners van Holsbeek kunnen mee denken over hoe hun dorpskernen er gaan uitzien binnen 20 of 40 jaar.

Ruimtelijke uitvoeringsplannen woonkernen

Het gemeentebestuur gaat ruimtelijke uitvoeringsplannen opmaken voor de vijf woonkernen van de gemeente.

In die plannen worden richtlijnen aangegeven voor hoe de dorpskernen in de toekomst zullen evolueren: waar ruimte is voor wonen, voor gemeenschapsleven en speelruimte, voor handel en horeca,… waar woningen wat dichter op mekaar mogen gebouwd worden, en waar we meer groen tussen de huizen willen.

Participatieplatform Holsbeek denkt mee

Vooraleer de ruimtelijke uitvoeringsplannen opgesteld worden, wil het gemeentebestuur graag weten hoe de inwoners hun dorpskern ervaren, wat ze er fijn vinden om te zien, en waar het beter kan.

Holsbeek lanceert daarvoor een eigen participatieplatform: ‘Holsbeek denkt mee’ is de naam voor participatie in Holsbeek! Onder deze naam werkt ook het gloednieuwe online participatieplatform www.holsbeekdenktmee.be.

"Samen naar een toekomst voor onze dorpskernen" is het eerste participatieproject.

Alle inwoners kunnen vanaf nu via www.holsbeekdenktmee.be een bevraging invullen of een foto opsturen van hun dorpskern.

Er komen ook wandelingen, waar de mensen samen met een stedenbouwkundige een aantal plaatsen in hun dorpskern kunnen bekijken. Voor die wandelingen, een per dorpskern, hopen we dat de coronamaatregelen wat versoepeld worden. Als dat niet tijdig lukt, worden de wandelingen online of op papier ter beschikking gesteld.