Gemeente Holsbeek

Hulp bij de opvoeding

Opvoeding

Weet jij soms ook niet meer hoe je bepaalde dingen moet aanpakken? Zit je soms met vragen? Ben je op zoek naar inspiratie? Opvoeden is geen exacte wetenschap. Er komt veel bij kijken en het is zeker en vast niet altijd even makkelijk. Daarom geven we hieronder een overzicht van initiatieven die je bij de dagdagelijkse opvoeding kunnen helpen. 

Kind & Gezin

Kind & Gezin heeft meerdere initiatieven om ouders te ondersteunen in de opvoeding. Zo hebben ze een pagina op hun website rond opvoeding. Hier worden meerdere thema's behandeld en kan je allerlei info op terug vinden. Ook hebben ze de opvoedingslijn waar je naar kan bellen met specifieke vragen. 

Daarnaast hebben ze ook nog het initiatief 'Groeimee' waar ook vele thema's en vragen behandeld worden en zelfs podcasts op geplaatst worden. 

Heb je een kindje jonger dan 3 jaar, dan kan je na afspraak in een consultatiebureau terecht voor een gratis preventief onderzoek. Je kindje wordt er gemeten en gewogen en je kan er terecht met al je vragen. De arts onderzoekt je kindje en geeft het gratis vaccinaties.

In Holsbeek is er geen consultatiebureau. Je kan wel terecht in de omliggende gemeentes:

Consultatiebureau Tielt-Winge
Glabbeeksesteenweg 15
3390 Sint-Joris-Winge

Consultatiebureau Rotselaar
Langestraat 84
3111 Wezemaal

Contsultatiebureau Aarschot
Diestsestraat 44 bus 2
3200 Aarschot

Een afspraak maken kan via het algemene nummer van K&G: 078 150 100 of online via de website K&G.

CLB

Als er tijdens de onderwijsloopbaan van je kind problemen opduiken, staan we klaar om te helpen. Of het nu gaat over leermoeilijkheden, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes, samen met jou zoeken we naar oplossingen.

Meer info kan je vinden via deze link. Daarnaast hebben ze ook een chat waar zowel jij als je kinderen terecht kunnen met vragen. 

Gezinsbond

Ook de Gezinsbond wil ouders ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Ze doen dit met een breed aanbod rond opvoeding en het ontwikkelen van beleidsvoorstellen die ouders kunnen ondersteunen in hun rol als opvoeder. Hun aanbod vind je hier