Gemeente Holsbeek

Hulp bij de opvoeding

Opvoeding

Weet jij soms ook niet meer hoe je bepaalde dingen moet aanpakken? Zit je soms met vragen? Ben je op zoek naar inspiratie? Opvoeden is geen exacte wetenschap. Er komt veel bij kijken en het is zeker en vast niet altijd even makkelijk. Daarom geven we hieronder een overzicht van initiatieven die je bij de dagdagelijkse opvoeding kunnen helpen. 

Kind & Gezin

Kind & Gezin heeft meerdere initiatieven om ouders te ondersteunen in de opvoeding. Zo hebben ze een pagina op hun website rond opvoeding. Hier worden meerdere thema's behandeld en kan je allerlei info op terug vinden. Ook hebben ze de opvoedingslijn waar je naar kan bellen met specifieke vragen. 

Daarnaast hebben ze ook nog het initiatief 'Groeimee' waar ook vele thema's en vragen behandeld worden en zelfs podcasts op geplaatst worden. 

CLB

Als er tijdens de onderwijsloopbaan van je kind problemen opduiken, staan we klaar om te helpen. Of het nu gaat over leermoeilijkheden, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes, samen met jou zoeken we naar oplossingen.

Meer info kan je vinden via deze link. Daarnaast hebben ze ook een chat waar zowel jij als je kinderen terecht kunnen met vragen. 

Gezinsbond

Ook de Gezinsbond wil ouders ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Ze doen dit met een breed aanbod rond opvoeding en het ontwikkelen van beleidsvoorstellen die ouders kunnen ondersteunen in hun rol als opvoeder. Hun aanbod vind je hier