Gemeente Holsbeek

Moving Hands

Gepubliceerd op  vr 27 aug 2021
Een prachtig benefietconcert met pianist Kim Van den Brempt t.v.v. De Wissel in het crematorium Hofheide.

Beelden, klanken en handen. Ze bewegen, ontroeren en spelen. Met dit unieke programma ‘Moving Hands’ reist de Brusselse pianist Kim Van den Brempt door drie eeuwen filmmuziek. Kim brengt een origineel programma waarbij vijf componisten uit de Lage Landen in dialoog treden met Philip Glass, het icoon van de minimalistische muziek.

Kim vroeg bevriende Belgische componisten – Raf Keunen, Johan Hoogewijs, Tuur Florizoone, Reinhard Vanbergen en Brendan Jan Walsh – om een nieuw werk te maken.

De ‘Piano Etudes’ van Philip Glass wisselt hij af met deze nieuwe filmische composities. Op die manier creëert hij een uniek, persoonlijk en bewogen recital dat luistert naar de titel ‘Moving Hands’. 'Moving' verwijst naar film en bewegend beeld maar betekent ook ontroerend. En hoe kan Kim Van den Brempt ontroeren? Door piano te spelen met zijn handen. Moving Hands.

De opbrengst van dit concert gaat integraal naar De Wissel, een begeleidingsnetwerk voor jongeren en jonge gezinnen in onze gemeente en regio.

Praktisch

Vrijdag 15 oktober om 20u

Crematorium Hofheide, Jennekensstraat 5 in Nieuwrode

Tickets: 14 euro per persoon (in het ticket zit een drankje achteraf in Brasserie Hofheide inbegrepen)

Tickets via https://pierrot.io/wesp-in-holsbeek/kim-van-den-brempt-moving-hands