Gemeente Holsbeek

25/01 - 10.50u - UPDATE CORONAVIRUS: Enkele COVID-19-besmettingen vastgesteld in GS Het Anker in Nieuwrode

Gepubliceerd op  ma 25 jan 2021
Quarantainemaatregelen voor alle kinderen en personeelsleden

Vrijdag 22 januari werd een Covid-besmetting vastgesteld bij een leerkracht en een leerling van gemeenteschool Het Anker in Nieuwrode.

Naar aanleiding van deze twee besmettingen zijn hoogrisicocontacten getest, waarbij nog enkele Covid-besmettingen zijn vastgesteld. In totaal gaat het nu over 3 leerkrachten en 4 leerlingen.

Gezien ondertussen bevestigd is dat het over de Britse variant gaat, zullen vanaf maandag 25 januari en minstens tot het einde van de week, de lessen voor alle klassen van de lagere school van Het Anker op afstand (digitaal) doorgaan.

Overeenkomstig het advies van de bevoegde artsen, moeten alle kinderen en personeelsleden van de school in quarantaine.
Voor de leerkrachten, en voor de klassen waar het risico hoger ingeschat wordt (1e en 2e leerjaar en alle kleuterklassen) geldt de quarantaine ook voor de gezinsleden.

Alle leerlingen en leerkrachten van het 1e en 2e leerjaar moeten getest worden. De overige jaren (kleuteronderwijs én 3e tot 6e leerjaar) moeten enkel getest worden bij klachten.

In de andere scholen op het grondgebied van de gemeente Holsbeek zijn nog geen besmettingen vastgesteld, en zijn er momenteel ook geen indicaties dat die er zouden zijn. Uiteraard blijft daar wel de regel gelden dat bij de minste symptomen de kinderen dienen thuis te blijven en ouders contact moeten opnemen met de huisarts.