Gemeente Holsbeek

Vredestocht tijdens de Holsbeekse Vredesweek

Gepubliceerd op  wo 06 jul 2022
Tijdens onze Vredesweek organiseren we een Vredestocht naar de Wereldvredesvlam, met in onze rugzak een vredeswens en een wegwerpwens.

Vredestocht tijdens de Holsbeekse Vredesweek.

Omdat vrede meer dan ooit een hartenwens is van veel mensen, omdat vluchtelingen hier onderdak zochten en we hen een hart onder de riem willen steken, omdat in ons eigenste Holsbeek de wereldvredesvlam brandt.

Daarom organiseren we een Vredestocht. Wil jij eraan meedoen? We houden het eenvoudig, hartelijk en intens. Gewoon stappen naar de Vlam toe, met in je wandelrugzakje twee papiertjes: een wenspapiertje en een wegwenspapiertje.

Op het wenspapiertje schrijf je wat volgens jou helpt om vrede te brengen: vrede in jezelf, of met de mensen rond jou, of in de wereld. Deze wens hangen we in de vredesboom, je mag er iets moois en kleurigs van maken.

Op het wegwenspapiertje schrijf je iets waar je vanaf wilt, wat je opgelost wilt zien omdat het vrede in de weg staat: vrede met jezelf, vrede tussen jou en anderen, vrede in de wereld. Ook dit mag je kleuren, vooraleer het in het vuur te gooien daar bovenop de berg van de Wereldvredesvlam.

Praktisch:

  • Vrijdagavond 16 september.
  • Drie vertrekplaatsen op +/- 2 km van de vredesvlam: bibliotheek Holsbeek, parking Kasteel van Horst, De Switch. Verzamelen vanaf 18.30u, vertrek om 18.45u stipt. Je kan daar je fiets of auto parkeren.
  • Aankomst bij de vredesvlam rond 19.30u. Daar is er samenzang, enkele getuigenissen en gaan sommige papiertjes het vuur in, anderen mogen schitteren in de vredesboom.
  • We houden een 1-minuut oorverdovend stiltemoment.
  • Napraten bij een drankje en een koekje tot 21u.
  • De vredestocht is gratis, wie wil mag koekjes of cake meebrengen voor op de dessertentafel.

De vredestocht is een initiatief van de vrijwilligers van de Wereldvredesvlam, vzw de Switch, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Diverse Holsbeekse verenigingen helpen om deze vredestocht mee mogelijk te maken.