Gemeente Holsbeek

2/10 - Open bedrijvendag Lokale Politie

Gepubliceerd op  do 29 sep 2022
Met een exclusieve inkijk in het nieuwe hoofdcommissariaat in Lubbeek. Grijp je kans!

Benieuwd hoe het er aan toegaat in een politiecommissariaat of hoe de politie werkt? Iedereen is van harte welkom op zondag 2 oktober van 10u tot 17u in het nieuwe commissariaat op de Gellenberg 18 in Lubbeek.

Rondleiding in het politiehuis

Je krijgt een unieke kans om het politiehuis langs de binnenzijde te bekijken, ook waar je normaal niet komt.
Je maakt kennis met een modern gebouw dat energievriendelijk wordt verwarmd en gekoeld. De politiemedewerkers tonen hoe en waar burgers onthaald en verdachten verhoord worden,... en als je dan toch ter plaatse bent, waarom geen ‘celfie’ nemen?

Bezoek federale politie en buitenactiviteiten voor jong en oud

Ook buiten het commissariaat is er vanalles te beleven: een fotozoektocht (met speurdersdiploma), een jobstand, een virtuele schietstand, een drugkoffer, voorstelling van de verkeersdienst, digitale vingerafdrukken,...

De federale politie komt eveneens langs met o.a. een sproeiwagen, een drone en politiepaarden. Maar ook de hondenbrigade is ter plaatse, net als de collega's van het labo.

De allerkleinsten kunnen zich uitleven op een springkasteel in de vorm van een politievoertuig. Anderen kunnen dan weer ervaren wat het belang is van het dragen van veiligheidsgordels.

Tussendoor geniet je van een hapje en een drankje. De opbrengst van de drank gaat integraal naar het goede doel.