Gemeente Holsbeek

Organiseer je een buurtfeest? Dan kan je rekenen op onze steun

Gepubliceerd op  zo 24 mrt 2024
Boek een lokale artiest met de steun van de gemeente of maak gebruik van de buurtfeestencheque van 150 euro.

Buurtfeest met een Cultuurbuur(t)-activiteit: de gemeente bekostigt de artiest

Wil je een buurtfeest met een extraatje organiseren? Dan kan je met Cultuurbuur(t) een concert, een voorstelling of workshop boeken. De gemeente komt (voor een stuk) tussen in de kosten.

Het buurtfeest moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: minstens 10 personen uit de buurt doen mee en je feest heeft geen commercieel of politiek karakter, bijvoorbeeld.

Buurtfeest zonder Cultuurbuur(t)-activiteit: de gemeente ondersteunt met een buurtfeestencheque

Als je dat wil, kan je natuurlijk ook een buurtfeest organiseren zonder Cultuurbuur(t)-activiteit. De gemeente reikt je hiervoor een subsidie aan in de vorm van een buurtfeestencheque van 150 euro.
Met deze cheque kan je materialen (stoelen, tafels, koeltogen, springkastelen), privé-infrastructuur (bij slecht weer kan je uitwijken naar een zaaltje) of een artiest (clown, DJ) huren.

De Cultuurbuur(t)-subsidie is ook combineerbaar met de buurtfeestencheque. De subsidie voor Cultuurbuur(t) is dan wel beperkt tot maximum 250 euro.

Leuk om weten: wordt je aanvraag voor een buurtfeest goedgekeurd, dan krijg je er dit jaar eenmalig een gratis proefpakket van Fair Trade bovenop, af te halen in Oxfam Wereldwinkel Holsbeek.

Ik wil een buurtfeest organiseren