Gemeente Holsbeek

Jongerenconcert conservatorium

Gepubliceerd op  wo 08 jan 2020
'Pluis het uit' is het jongerenconcert van het conservatorium, dat we op 8 februari organiseren in het Buurthuis in Nieuwrode.

Pluis is een pluisje van een paardenbloem, dat wordt meegevoerd door de wind en een nieuwe wereld ontdekt. Zo komt het o.a. terecht bij het wiskundige 'oogbegaafde uilskuiken' en een alles verzamelende 'glibberige snuistersnuit'.

'Pluis het uit' is een sprookje met muziek van Hans Helsen en tekst van Sien De Smedt. De leerlingen van het SLAC/Conservatorium, afdeling Holsbeek en Nieuwrode, voeren je in deze voorstelling mee naar de wondere wereld van Pluis.

Een gelegenheidsensemble van leerlingen instrument begeleidt het kinderkoor met alle leerlingen muzikale vorming. De leerlingen van de cursus woordatelier verzorgen het verhaal.

Zit er in jouw kind een muzikant, poëet of acteur? Kom luisteren naar dit gratis concert om de opleidingen te leren kennen, misschien zingen of spelen zij wel mee in de volgende editie!

Heel wat jongeren volgen muziekles aan SLAC/Conservatorium in de afdeling Holsbeek of Nieuwrode.

Vanaf 6 jaar ontdek je spelenderwijs de muziekwereld in de lessen muziekinitiatie. Vanaf 8 jaar leer je noten lezen, samen musiceren en dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, bugel, cornet, trompet, viool, gitaar of piano spelen.

Andere instrumenten volg je in de hoofdschool in Leuven, gecombineerd met groepslessen in Holsbeek of Nieuwrode. Sinds dit schooljaar ben je vanaf 8 jaar ook welkom in het woordatelier.

Praktisch

Zaterdag 8 februari om 14.30u en 16.30u.

Buurthuis Nieuwrode (Dorp 7)

Gratis toegang.