Gemeente Holsbeek

Nieuwe toplaag asfalt voor de Rijksweg

Gepubliceerd op  vr 25 sep 2020
Van maandag 28 september tot vrijdag 16 oktober

Van maandag 28 september tot 16 oktober vernieuwt aannemer Besix in opdracht van het Vlaamse gewest het asfalt van de Rijksweg, tussen de E314 en het Gouden Kruispunt.

De Rijksweg wordt gedurende de ganse duur van de werken afgesloten voor het verkeer in de richting van de E314. Het verkeer in de andere richting, vanaf de E314 richting Gouden Kruispunt, blijft altijd mogelijk. De snelheid wordt beperkt tot max 50 km/u.

Op de kruispunten Groenstraat – Terheidse Hoek en Kasteeldreef – Roeselberg wordt niet gewerkt en kan men altijd de Rijksweg oversteken.

Als gemeente trachten we de hinder voor onze inwoners zo beperkt mogelijk te behouden. In overleg met de aannemer en AWV hebben we volgende afspraken bekomen:

  • De fietspaden kan men veilig blijven gebruiken.
  • Voetgangers kunnen de kruispunten oversteken, mits de nodige voorzichtigheid.
  • Het kruispunt St-Lambertusstraat – Zandstraat kan men ook met de auto of fiets oversteken op momenten dat daar niet gewerkt wordt. Het wordt alleen volledig afgesloten op momenten dat daar gewerkt wordt.
  • In de eerste fase van de werken blijft het mogelijk om, komende vanuit de richting Aarschot, de Veeliedenstraat, Steenstapweg, Sint-Lambertusstraat of Luttelkolen in te draaien. Vanuit deze straten kan men ook de Rijksweg oprijden, maar dan uiteraard alleen in de richting Gouden Kruispunt. Het kruispunt met de Kratenberg is dan volledig afgesloten omdat er langs die zijde van de Rijksweg gewerkt wordt.
  • In de tweede fase werkt de aannemer op het westelijke rijvak van de Rijksweg (kant Nieuwrode-Dorp). Dan worden de kruispunten met de Veeliedenstraat, Steenstapweg, Sint-Lambertusstraat en Luttelkolen volledig afgesloten. Men zal dan wel vanaf de Zandstraat en Kratenberg de Rijksweg kunnen oprijden richting Gouden Kruispunt.

De politie voorziet tijdens deze periode extra snelheidscontroles in de straten parallel aan de Rijksweg, om mogelijk sluipverkeer af te remmen.

Bus 310 De Lijn

Tijdens de werken behoudt bus 310 in de richting van Leuven zijn gewone reisweg door Dorp Nieuwrode.
In de richting van Aarschot rijdt bus 310 via de Panoramastraat en het Rot. De haltes aan de pastorie van Nieuwrode en op de Rijksweg worden dus niet bediend in de richting Aarschot.

Meer info

Via de website van Agentschap Wegen en Verkeer.