Gemeente Holsbeek

Opvoedingsondersteuning voor baby's

Weet jij soms ook niet meer hoe je bepaalde dingen moet aanpakken? Zit je soms met vragen? Ben je op zoek naar inspiratie? Opvoeden is geen exacte wetenschap. Er komt veel bij kijken en het is zeker en vast niet altijd even makkelijk. Daarom delen we graag een aantal thema's, vind je niet wat je zoekt? Neem dan gerust contact op. 

Voeding 

Als ouder ga je moeten kiezen voor borstvoeding of flesvoeding. Maar welke keuze kan je best maken? wat is voor jou mogelijk? Waarom kiezen voor borstvoeding? Hoe doe ik dit? Kom meer te weten over borstvoeding en flesvoeding.

Huilbaby

Het is heel normaal dat je baby veel huilt, het is hun manier van communiceren als ze met iets zitten. Maar huilt je baby al 3 weken, 3 dagen al meer dan 3 uur per dag, zonder medische reden? Dan kunnen we spreken van een huilbaby. Meer info en een getuigenissen kun je vinden op de website van Kind en Gezin.

Hechting

Hechtingsband opbouwen is heel belangrijk, daarbij wordt er een affectieve band tussen baby en opvoeder gecreëerd. Hierdoor geven we kinderen een veilig gevoel en kunnen ze de wereld ontdekken. Meer lezen over de hechtingsfases neem dan zeker een kijkje op de website van kind en gezin.

Verder bestaan er verschillende experimenten, waarin ze laten zien wat de effecten kunnen zijn. 

Het Still Face experiment

Hier je kan zien wat een kind doet als je geen aandacht meer geeft.

The Strange Situation experiment

Hierin wordt duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om een goede hechting te hebben en dat dit positieve effecten heeft op het emotioneel welzijn van je kind.

Wiegendood

Wiegendood is het plots en onverwachts overlijden van een kindje in zijn of haar slaap. Het is belangrijk om preventief te handelen en zo wiegendood te vermijden. Concrete actie kan je terugvinden op de website van Kind en Gezin.