Gemeente Holsbeek

QVax: de nationale vaccinatiereservelijst

Gepubliceerd op  di 06 apr 2021
Aanmelden kan via www.qvax.be

Op 6 april lanceerde de Federale Overheid het online platform QVax.
Via QVax kan elke meerderjarige burger zich aanmelden om gecontacteerd te worden wanneer er coronavaccins over zijn op het einde van een vaccinatiedag.

Registratie op de vaccinatiereservelijst

Geen garantie voor daadwerkelijke contactname

Ons vaccinatiecentrum houdt zich aan de prioriteiten van de vaccinatiecampagne en door de hoge opkomst van genodigden beschikt het dagelijks over hooguit enkele restvaccins.

Daarnaast kan je pas uitgenodigd worden via de reservelijst als ook de doelgroep waartoe je behoort officieel aan de beurt is.
De oproep voor reservevaccinatie gebeurt immers niet in volgorde van aankomst op de lijst.

Hoe aanmelden?

  1. Schrijf je in op www.qvax.be met je rijksregisternummer. Vul ook jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in zodat men je kan contacteren bij eventuele beschikbaarheid.
  2. Selecteer het vaccinatiecentrum in je buurt.
  3. Duid aan op welke dagen en dagdelen je beschikbaar bent in de komende week.

Ontving je je uitnodiging via de normale weg?

Denk eraan om je afspraak te bevestigen

Dat kan door te surfen naar www.laatjevaccineren.be of door te bellen naar het vaccinatiecentrum op het nummer 016 15 12 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 9u en 16u). Via deze weg kan je je afspraak ook wijzigen of annuleren.

Voor algemene vragen over de vaccinatiecampagne kun je terecht op het gratis informatienummer 1700 of op de website www.laatjevaccineren.be. Voor specifieke vragen (enkel niet-medische vragen) over het vaccinatiecentrum kan je terecht op www.vaccinatierotselaar.be of op het telefoonnummer van het callcenter 016 15 12 12 (op werkdagen tussen 9u en 16u). Een mailtje sturen kan ook: info@vaccinatierotselaar.be.