Gemeente Holsbeek

Vraag voortaan je mantelzorgpremie aan bij het OCMW

Gepubliceerd op  zo 03 mrt 2019
De gemeentelijke mantelzorgpremie is een jaarlijks bedrag van 75 euro dat wordt toegekend aan een mantelzorger. Sinds 1 maart vraag je de mantelzorgpremie rechtstreeks aan bij het OCMW van Holsbeek.

Het gemeentebestuur drukt hiermee, samen met de Welzijnsraad Holsbeek, zijn erkenning en waardering uit voor alle mensen die de zorg op zich nemen voor een zorgbehoevend familielid, een zieke buur of een gehandicapte vriend.

Mantelzorgers zijn immers, naast de professionele zorg, een onmisbare schakel in onze samenleving. Mensen kunnen langer thuis blijven wonen en voelen zich omringd door mensen die hun zorgen mee dragen.

Voor wie?

Mantelzorgers vragen de premie jaarlijks één keer aan, voor elke persoon die zorgbehoevende is binnen het stelsel van de Vlaamse zorgverzekering en die inwoner is van Holsbeek.

Procedure

Vraag het aanvraagformulier bij de dienst welzijn van het OCMW of download het via www.holsbeek.be/mantelzorg. Je vult het aanvraagformulier in en bezorgt het samen met attest van de Vlaamse zorgverzekering terug aan het OCMW.

Afhandeling

Na controle van je aanvraagformulier en het bijgevoegde attest, ontvang je de premie.

Meer info:

Dienst welzijn - OCMW Holsbeek

Dreef 1 - 3220 Holsbeek

016 31 42 70

info@ocmw.holsbeek.be