Gemeente Holsbeek

Wanneer welke ophaling?

Gepubliceerd op  za 02 jan 2021
In 2021 veranderen de dagen van afvalophaling

Raadpleeg De afvalkalender van 2021!

Opgelet: vanaf maart verdwijnt de roze zak. De inhoud van de roze zak mag dan mee in de PMD-zak.

Huisvuilophaling & gft blijft ongewijzigd

Huisvuil en gft wordt nog steeds 2-wekelijks opgehaald op donderdag. De ophaling gebeurt telkens tijdens de oneven weken van het jaar. Huisvuil en gft wordt niet aanvaard op het recyclagepark.

Papier en karton

De ophaling van papier en karton gebeurt vanaf 2021 4-wekelijks op maandag. De inzameling gebeurt dus niet langer 3-wekelijks samen met PMD.

PMD

PMD-inzameling gebeurt in januari en februari 3-wekelijks op vrijdag. Het gebeurt dus niet langer samen met papier en karton, dat op maandag gepland staat.

Vanaf maart wordt PMD 2-wekelijks op donderdag in de even weken opgehaald en bevat de zak tevens alle plastic verpakkingen.

Roze zak

Tot begin maart 2021 werkt de gemeente Holsbeek met roze zakken. Deze worden op dinsdag 12 januari 2021 en vrijdag 26 februari 2021 opgehaald. Daarna echter verdwijnt de roze zak en mag het plastiek dat je er voordien indeed gewoon bij PMD. De PMD-zak wordt vanaf maart 2-wekelijks op donderdag opgehaald.

Tot eind februari moet je zachte plastiek nog steeds in een roze zak. Je kan deze zakken tot maart op het gemeentehuis aankopen, koop echter niet meer dan één rol tegelijk. Met volledige rollen kan je tussen 1 maart 2021 en 31 mei 2021 terecht op het recyclagepark, waar je het bedrag (€2.50) op je difTar-rekening terugkrijgt.

Gezien enkel de inhoud van de PMD-zak uitbereid, moet je geen nieuwe zakken aanschaffen. Je mag vanaf maart je zachte plastiek gewoon in je oude PMD zakken doen.

Opgelet: voor 11 maart mag er geen zachte plastiek in je PMD-zak zitten.