Gemeente Holsbeek

Water tariefplan 2023-2028

Gepubliceerd op  wo 27 jul 2022
Verhoging tarieven drinkwater

De Watergroep dient een nieuw tariefplan in voor de periode 2023-2028

Nog tot en met 8 augustus 2022 kan je het ontwerp van het nieuwe tariefplan bekijken op de website van de Watergoep en vragen stellen of opmerkingen formuleren.

De huidige hoge inflatie zorgt voor een moeilijke context op het vlak van prijsbepaling Daarom stelt de Watergroep in 2023 een tariefstijging van + 4,12% ten opzichte van 2022 voor. In de jaren die daarop volgen, volgt een jaarlijkse tariefstijging van +/- 1,5%. 

De integrale waterfactuur uit drie componenten

Het tariefplan behandelt enkel de prijs voor de productie en levering van drinkwater. Via jouw waterfactuur betaal je ook voor de afvoer en zuivering van afvalwater. Die kosten maken geen deel uit van het tariefplan van De Watergroep.

Vervolgfase

De publieke consultatiefase loopt van 8 juli tot 8 augustus 2022. Daarna verwerkt men alle resultaten. In augustus legt de Watergroep het geheel voor aan de vennoten en de raad van bestuur. Als dit goedgekeurd wordt, wordt het tariefplan officieel ingediend bij de WaterRegulator. Uiterlijk eind december kun je de nieuwe tarieven op de website van de Watergroep bekijken.

Bekijk ook