Gemeente Holsbeek

Werken Agentschap Wegen en Verkeer - E314 aanleg spitsstrook en onderhoud viaduct

Algemene informatie

Update

Update

april 2018: oprit 20: Kessel-Lo/Vuntcomplex afgesloten

Vanaf dinsdagavond 10 april tot het einde van de eerste fase van de werken (september 2018) is de oprit Kessel-Lo/Vuntcomplex (nr. 20) van de E314 voor het verkeer in de rijrichting van Brussel afgesloten. 

Weggebruikers die vanuit Wilsele de E314 richting Brussel willen nemen, moeten gebruik maken van de oprit van Holsbeek (nr. 21) of Herent (nr. 18).

Wegen en verkeer heeft de signalisatie voor de omleidingen die daarmee gepaard zullen gaan grondig voorbereid en ook tijdens de werken volgen ze de verkeerssituatie op de voet op. 

Als het nodig blijkt, zullen ze- in samenspraak met de politie - wijzigingen doorvoeren aan de omleidingsborden of de regeling van de verkeerslichten.

Er zal sowieso meer hinder zijn dan gewoonlijk, want de op- en afritten van Herent en Holsbeek worden in de situatie zonder werken ook al druk gebruikt.

Algemene informatie

E314 Wilsele: onderhoudswerken aan het viaduct

Op 9 april 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer met grote werken op het viaduct van Wilsele. Deze werken maken deel uit van het project van de spitsstrook Wilsele - Aarschot die Wegen en Verkeer aanlegt op de E314. 

Op de pagina voor omwonenden kan je tijdens de werken nieuws terugvinden. Hier kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief van AWV voor omwonenden.

E314: aanleg spitsstrook Herent - Aarschot

In 2010, 2013 en 2014 breidde Wegen en Verkeer al de capaciteit uit van de verkeersas Brussel-Leuven met een spitsstrook tussen Sterrebeek en Bertem en weefstroken tussen Heverlee en Wilsele. Sinds deze uitbreiding van de capaciteit verloopt de avondspits op de E40 vlotter, maar is er op de E314 vanaf Heverlee meer file. Om ook daar het verkeer vlotter te laten rijden, wordt nu ook een spitsstrook aangelegd tussen Wilsele en Aarschot. 

Meer informatie over deze werken vind je op de website van AWV.