Gemeente Holsbeek

Cyberpreventieadvies

Gratis cyberpreventieadvies door vrijwilligers

Vraag het aan bij onze politiezone

Cyberpreventieadvies is het geven van tips om te vermijden dat je slachtoffer wordt van computercriminaliteit. 

Tegenwoordig is cybercrime niet meer weg te denken uit onze maatschappij en computercriminelen worden steeds vindingrijker.
Daarom is het belangrijk om in te zetten op preventie. Onze politiezone wil de inwoners informeren over (de gevaren van) cybercrime zodat ze zich beter kunnen beschermen. Om dit doel te bereiken, neemt onze politiezone deel aan een pilootproject in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.

Wat houdt cyberpreventieadvies in?

Wanneer je cyberpreventieadvies aanvraagt, komt een cyberpreventieadviseur bij jou of jouw vereniging langs om algemeen advies te geven over bescherming tegen cybercriminaliteit. De adviseur zal informeren en sensibiliseren. Je zal bijvoorbeeld tips krijgen om na te gaan of een mail echt of vals is. 

De cyberpreventieadviseurs zijn inwoners van onze politiezone die een opleiding volgden en als vrijwilliger aan de slag zijn. 

Twee soorten advies

  • Persoonlijk advies: de cyberpreventieadviseur komt thuis langs. Omdat het hier gaat om persoonlijk advies kunnen enkel gezinsleden aansluiten.
  • Advies voor een groep: je kan als vereniging of groep ook een cyberpreventieadviseur uitnodigen om te komen spreken tijdens een infoavond.

Wat is het cyberpreventieadvies niet?

Het cyberpreventieadvies beperkt zich tot het informeren en adviseren om jou op die manier te behoeden voor cybercriminaliteit. De cyberpreventieadviseur zal dus niets op jouw computer installeren of nakijken. Verwacht dus niet dat de adviseur een antivirusprogramma installeert of dat hij of zij bekijkt hoe goed jouw computer beveiligd is.

Cyberpreventieadvies aanvragen

Vul het online formulier in en je aanvraag wordt doorgestuurd naar een adviseur die je zal contacteren voor een afspraak! 

Ik vraag het gratis cyberpreventieadvies aan