Gemeente Holsbeek

Opvoedingsinitaieven voor peuters en kleuters

Weet je even niet wat doen of wil je graag je verhaal doen? Hieronder vind je een overzicht van initiatieven die je bij de dagdagelijkse opvoeding kunnen helpen. 

Kind & Gezin

Kind & Gezin heeft meerdere initiatieven om ouders te ondersteunen in de opvoeding. Zo hebben ze een pagina op hun website rond opvoeding. Hier worden meerdere thema's behandeld en kan je allerlei info op terug vinden. Ook hebben ze de opvoedingslijn waar je naar kan bellen met specifieke vragen.

Ook bij Kind en Gezin kan je terecht met je opvoedingsvragen, via de kind en gezin Lijn. Dit kan tot je kind 3 jaar is, nadien kan je terecht bij het CLB. 

Heb je een kindje jonger dan 3 jaar, dan kan je na afspraak in een consultatiebureau terecht voor een gratis preventief onderzoek. Je kindje wordt er gemeten en gewogen en je kan er terecht met al je vragen. De arts onderzoekt je kindje en geeft het gratis vaccinaties.

In Holsbeek is er geen consultatiebureau. Je kan wel terecht in de omliggende gemeenten:

Consultatiebureau Tielt-Winge
Glabbeeksesteenweg 15
3390 Sint-Joris-Winge

Consultatiebureau Rotselaar
Langestraat 84
3111 Wezemaal

Contsultatiebureau Aarschot
Diestsestraat 44 bus 2
3200 Aarschot

Een afspraak maken kan via het algemene nummer van Kind en Gezin: 078 150 100 of online via de website.

Magazine kind en gezin

Neem zeker een kijkje in de magazine voor peuters van Kind en Gezin.

CLB

Als er tijdens de onderwijsloopbaan van je kind problemen opduiken, staan we klaar om te helpen. Of het nu gaat over leermoeilijkheden, gevoelens, gedrag, gezondheid of studie- en beroepskeuzes, samen met jou zoeken we naar oplossingen.

Meer info kan je vinden via deze link. Daarnaast hebben ze ook een chat waar zowel jij als je kinderen terecht kunnen met vragen. 

Gezinsbond

Ook de Gezinsbond ondersteunt ouders in de opvoeding van hun kinderen. Ze doen dit met een breed aanbod rond opvoeding en het ontwikkelen van beleidsvoorstellen die ouders kunnen ondersteunen in hun rol als opvoeder. 

Via de website vind je diverse informatie over de opvoeding van een peuter/kleuter.

Verder organiseren ze een tweedehandsbeurs waar je terecht kan voor alles wat je nodig hebt voor je baby. Meer informatie vind je hier.

Daarnaast kan je ook beroep doen op hun oppasdienst, waarbij je voor een voordelige prijs een oppasser kan aanvragen. Meer informatie via deze link

Het aanbod in Holsbeek kan je hier terug vinden.

Bib Holsbeek 

Ben je opzoek naar boeken over opvoeding of boeken voor je baby? Neem dan een kijkje in de Bib.

Gravenstraat 26, 3220 Holsbeek

Huizen van het kind

Er zijn verschillende fysieke huizen waar ook jij terecht kan als inwoner van Holsbeek. We sommen ze hieronder voor je op. 

Huis van het Kind Leuven

Het Huis van het Kind Leuven biedt individuele gesprekken en workshops in groep aan. Daarnaast hebben ze ook een peuterspeelpunt. Meer informatie op hun website.

Huis van het Kind Aarschot

Het Huis van het Kind Aarschot biedt een peuterspeelpunt aan waar jij terecht kan met je kind. Daarnaast is er ook een spelotheek waar je tot 4 weken gratis materiaal kan uitlenen voor je kind. Meer informatie op hun website.

Huis van het kind Rotselaar 

Het huis van het Kind Rotselaar heeft een baby- en peuterspeelpunt waar jij samen met je kind welkom bent. Daarnaast kan je bij hen terecht met al je vragen, ze helpen je graag gratis verder. Je vindt hier ook vaak interessante workshops en lezingen. Meer informatie kan je vinden op hun website.

Podcasts

Lees je niet graag en wil je liever luisteren naar iemand die het vertelt? Neem dan een kijkje in deze lijst met verschillende podcasts.

Groeimee.be

Experten zijn aan het woord over verschillende opvoedingsthema's. Benieuwd naar welke thema's ze bespreken? Neem dan hier een kijkje. 

Ik tel tot drie

Dit is een podcast van Zitdazo, waarbij ze parten over verschillende opvoedingsthema’s. Benieuwd naar welke thema's ze bespreken? Neem dan hier een kijkje.

Pedagogisch verantwoord

2 pedagogen gaan opzoek naar de waarheid achter opvoeden en bespreken zo verschillende opvoedingsthema’s. Benieuwd naar de waarheid achter op voeden? Neem dan hier een kijkje 

Radio Mama

Kristien Wollants praat over verschillende onderwerpen rond opvoeding. Vind alle onderwerpen hier terug. 

Gezinsbond

De gezinsbond maakt verschillende podcast over verschillende thema’s. Benieuwd naar welke thema's ze bespreken? Neem dan hier een kijkje. 

KAK!

Is een podcast van ouders voor ouders, waar verschillende thema’s bespreken over kinderen in huis. Wil je graag mee gedompeld worden in de verhalen van andere ouders? Neem dan hier een kijkje.

Nog niet gevonden wat je zoekt of wil je graag nog andere podcasts horen? Neem dan zeker een kijkje op Spotify of je favoriete podcastapp.