Gemeente Holsbeek

Opvoedingsondersteuning voor peuters en kleuters

Weet jij soms ook niet meer hoe je bepaalde dingen moet aanpakken? Zit je soms met vragen? Ben je op zoek naar inspiratie? Opvoeden is geen exacte wetenschap. Er komt veel bij kijken en het is zeker en vast niet altijd even makkelijk. Daarom delen we graag een aantal thema's. Vind je niet wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. 

Peuterpubertijd 

Peuterpubertijd staat ook wel bekend als de koppigheidsfase. Kinderen die zelfstandig worden, graag de grenzen gaan opzoeken, driftbuien krijgen en niet meer luisteren. Ook het woordje nee wordt dan veel gebruikt. Kinderen leren dat ze zelf macht hebben.

Dit is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe moet je als ouder hierop reageren? Hier is geen kant en klaar antwoord op, het is op zoek gaan naar wat werkt voor jouw kind en voor jezelf. Via deze link geeft Kind en Gezin een aantal tips mee over hoe je kan reageren.

Vind je niks dat werkt voor jou gezin? Dan kan je op zoek naar andere methodes via het internet of in de bib van Holsbeek. 

  • Bib Holsbeek
    Gravenstraat 26, 3220 Holsbeek

Zindelijkheid

Vaak moeten kinderen zindelijk zijn voor ze naar school mogen of naar eender welke activiteit. Maar hoe kan je je kind stimuleren? Neem zeker een kijkje op de website van kind en gezin.

Wil je graag een plaspaspoort maken voor jou kind, dan je deze hier downloaden of gratis betstellen.