Gemeente Holsbeek

Op de hoogte blijven van noodsituaties en wegenwerken via BE-Alert

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie of wegenwerken in onze gemeente

Een grote brand, een overstroming, een stroomonderbreking of plotse wegenwerken?
Onze gemeente verwittigt je graag snel via BE-Alert.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand).
Onze gemeente gebruikt dit kanaal ook voor de snelle aankondiging van wegenwerken met een behoorlijke impact voor het verkeer in Holsbeek.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen.
Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst.
Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren.
Je woont in Holsbeek en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje op Rock Werchter of aan zee bent, of een uitstap maakt naar Walibi. 

Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be.
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.
Schrijf je vandaag nog in!

Om de info over onze wegenwerken te kunnen ontvangen, moet je dit expliciet bij je registratie aangeven. Duid hiervoor "boodschappen van algemeen belang" aan.